Що е то – Медитация

Медитацията е положение, при което тялото и духа се сливат в едно, за да постигнат мир, хармония, концентрация, а за всичко това допринася силата на мисълта. Последната е още състояние на съзнание. Като най-голям приоритет от медитацията се смята постигане на пълно синхронизиране на здраве, горни нива на съзнание, умствена концентрация и покой.

Медитация още може да бъде наречена тишината, енергията и неизразимото. Медитацията ни отвежда в свят, където сме далеч от разочарованията на чувствата и емоциите натрупани натовареното ни ежедневие, с нея излизаме от ограниченията на разсъждаващия ум. Медитацията ни дава съвършенството!

Медитацията се бори със стреса, подбужда ни към творчески подем, подобрява способностите ни да усвояваме информацията, прави ни по-концентрирани и интелигентни.

Медитацията помага при множество болести и неразположения, сред които са срещу:

Стрес и безпокойство; Депресия; Липса на концентрация; Пристрастявания; Безсъние; Панически атаки.

Медитацията е често практикувана от спортисти. Благодарение на нея те повишават концентрацията си преди състезание и покачват увереността и самодисциплината. Тази тренировка на ума – медитация се превръща и в силова тренировка на тялото. Тя учи на всички качества, сред които са:

Концентрация; Издържливост; Запомняне; Интуиция; Усвояване на техниките за психологично състояние; Подобряване на междуличностни отношения.

Наред със споменатите качества, медитацията набляга и на необикновени състояния, сред които са:

Липса на усилия; Изменение на възприятия; Предусещане; Господство на разума; Превъзходство и други.